Välkomna Charlotte och Amanda!

Välkomna till SGBC! Hur har er första månad varit?

Charlotte: Det är helt underbart hur välkomnande alla har varit! Jag har varit taggad att börja på SGBC ända sedan maj. Det har varit mycket nytt och introprogrammet har varit jättebra.Jag tycker att det är bra att introprogrammet är utspritt under en längre period så att jag kan fokusera på allt det nya bit för bit. Att ha en fadder känns också så himla lyxigt! Jag och min fadder  sågs lite kort på teams varje morgon de första veckorna och det  var toppen att  enkelt kunna ställa frågor  direkt då de dyker upp .

Amanda: Först och främst vill jag bara säga tack så mycket! Den först snart avklarade månaden har varit väldigt rolig och full av nya intryck. Jag har sett fram emot den här starten hela sommaren. Jag tycker om att få ta tag i saker direkt och det har vi verkligen fått göra och introduktionsprogrammet och min fadder är över förväntan!

Hur var det att börjat nytt jobb i en väldigt annorlunda period där nästan alla möten är digitala?

Amanda: Ord som flexibilitet, kreativitet och uthållighet tror jag har fått en ny innebörd efter det här året. För mig har det inte blivit något problem, utan snarare en bekräftelse på att dagens teknik gör det möjligt att skräddarsy medarbetares arbets- och privatliv. Samtidigt tror jag att omställningen till all-digital har ökat förståelsen kring b.la. effektivitet och hälsa.

Charlotte: Jag håller med Amanda.  Det har också varit så skönt att vi haft varandra så här när vi båda är nya på jobbet, det är så bra att ha någon att bolla med som också är ny.  Alla Teamsmöten funkar bra, men det är intensivt!

Hur kom det sig att ni valde att börja på SGBC?

Charlotte: Det är en spännande bransch där det finns möjlighet att påverka i hållbarhetsfrågor som verkligen är relevanta! Jag sökte mig också till SGBC eftersom det är ett företag där jag känner att jag kan trivas och vara kvar på längre sikt.

Amanda: Jag hade kännedom om SGBC som medlemsorganisation sedan tidigare, men jag sökte mig hit eftersom jag vill arbeta med hållbarhet inom bygg- och fastighetssektorn. På SGBC arbetar vi för att samhälle som gynnar både människor och miljö genom b.la certifiering och opinionsbildning.

Vad har ni gjort innan ni började på SGBC?

Amanda: Jag är nyutexaminerad högskoleingenjör inom byggteknik, jag läste i Linköping. Dessförinnan arbetade jag sju år på ett byggföretag med kalkyl, inköp och teknisk dokumentation i både utförande- och totalentreprenad.

Charlotte:  Innan jag började plugga på KTH till civilingenjör i teknisk kemi, reste jag runt och bodde på olika ställen i världen i 7 år. Under studietiden började jag parallellt jobba som bedömare via ett konsultföretag, det företaget fortsatte jag sedan att jobba hos som konsult inom ledningssystem efter min examen från KTH.

Vad kommer ni främst jobba med på SGBC?

Amanda och Charlotte: Miljöbyggnad och det nyligen lanserade Miljöbyggnad iDrift.  

Vad brinner ni mest för?

Charlotte: Att få jobba tillsammans med andra för att driva utvecklingen inom hållbarhetsfrågor!

Amanda: Jag kan sammanfatta det i tre ord: Förändring, utveckling och hårt arbete. 

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor